Parklogga

Suverän djurvårdare till Marine World

Varje gäst som kommer till oss är en unik person med höga förväntningar. Därför söker vi djurvårdare i världsklass som, med helhetstänk och noggrant öga för djuren och deras välbefinnande, är med och ytterligare utvecklar Kolmården och förutsättningarna för våra djur. Som djurvårdare arbetar du även för att överträffa våra gästers förväntningar. Med fingertoppskänsla och scennärvaro kan du skapa en föreställning i världsklass för våra gäster, varje gång! Genom enskilda, personliga möten förväntas du inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur.

 

Nu söker vi erfarna djurvårdare till Marine World, vår avdelning för delfiner och sälar. Du kommer att arbeta bland annat med daglig skötsel av våra djur och anläggning, träning av befintliga och nya moment genom positiv förstärkning samt visa upp våra djur för våra gäster i våra shower och informativa visningar.

I arbetet ingår att säkerhetsställa hygien och djurvälfärd av högsta standard, utveckling av varierande och säker miljöberikning, observation, dokumentation samt coaching av elever och praktikanter. En stor del av arbetet innebär att på ett inspirerande och gripande sätt visa upp våra fantastiska djur för besökare i såväl den prisbelönta showen LIFE, som pirat i sälshowen Kapten sjösjuk eller genom informativa visningar för våra konferensgäster eller elever. Du förväntas också att vara med och utveckla spännande framtida gästmöten och visningar.

Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet som djurtränare och allra helst med delfiner och / eller sälar. Har du arbetat utanför Sverige ser vi det som meriterande. Du har stor förståelse och uppskattning för djurvälfärd och bred kunskap samt praktisk erfarenhet av djurträning med fokus på positiv förstärkning. Du måste trivas i rampljuset och ha lätt för att trollbinda en publik.

Den rätta personen för den här tjänsten är noggrann, flexibel, entusiastisk och lösningsfokuserad. Du måste även ha lätt för att ta egna initiativ. Du tycker att det är enkelt att demonstrera positivt och professionellt beteende i arbetet. Det är även viktigt för oss att du brinner för både djurvälfärd och gästservice i världsklass. Du har goda kommunikationsförmågor i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Arbetstempot för den här tjänsten är högt så det är viktigt att du kan vara flexibel i såväl arbetsuppgifter som arbetstider. Du behöver vara vid god fysisk kondition och ha exceptionella simkunskaper. B-körkort är ett krav och har du dykarcertifikat (sportdykning) är detta ett plus.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Lön enligt kollektivavtal. Sista ansökningsdag är söndag 6 augusti men urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Berggren på linda.berggren@kolmarden.com eller 010-708 75 73. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Lisa Ringström på lisa.ringstrom@kolmarden.com eller 010 - 708 75 12.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!


Vill du komma i kontakt med rekryteringen?

Sitemap