Parklogga

Fantastiska Sommarjobb

Som medarbetare på Sommarland har du en av huvudrollerna i en magisk föreställning! Parken är din scen, gästerna din förväntansfulla publik och tillsammans med dina kollegor är du med och skapar oförglömliga upplevelser och sagolika minnen för tusentals barn och vuxna varje dag.

Nu söker vi nya stjärnor till våra olika säsongstjänster och letar efter dig som trivs i rampljuset, brinner för gästmötet och alltid vill överträffa våra gästers förväntningar. För de flesta tjänster behöver du vara minst 18 år fyllda vid säsongsstart den 2 juni. Vi har några tjänster för dig som är minst 16 år, dessa är inom Entré, Spel, Butik, Park Food, Kiosk, Badvärd och som Campingvärd.

Säsongen sträcker sig från 2 juni - 19 augusti och vi letar efter dig som kan arbeta denna period. Du kan lätt ta dig till och från jobbet då bussen stannar vid Sommarlands parkering.

Läs mer om våra olika tjänster:

ATTRAKTIONSVÄRD

Sommarland har 25 attraktioner och i rollen som attraktionsvärd är ditt uppdrag att ge alla våra gäster en härlig, rolig och trygg åktur - en upplevelse i världsklass. Som attraktionsvärd tar du emot biljetter och hjälper gästerna i och ur attraktioner samt informerar om gällande säkerhetsföreskrifter. För att våra gäster ska få en helhetsupplevelse är det också viktigt att du håller rent och snyggt vid din arbetsstation. Till denna roll söker vi dig som älskar mötet med gästen och som gärna bjuder lite extra på dig själv för att skapa magiska minnen - alltid med säkerhet som första värdeord. Du lockas av att arbeta i högt tempo och du är noggrann i ditt arbetssätt. 

BADASSISTENT

Vill du arbeta med badattraktioner i en unik miljö? Då är rollen som badassistent perfekt för dig! Som badassistent assisterar du badmaskinisten med städning, vattenprover och underhåll av badet och våra häftiga badattraktioner. Vidare ansvarar du för morgonarbetet vilket främst innebär att du arbetsleder städningen av våra pooler. För att trivas i denna roll är du självgående och noggrann i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande och lockas av ett praktiskt arbete. 

BADVÄRD

Vid Sommarlands poolområde finns många häftiga vattenattraktioner och dessa är din scen i rollen som badvärd. I denna roll arbetar du vid flera olika pooler och dina arbetsuppgifter innebär att bevaka badattraktionerna, poolerna och vara behjälplig sjukvårdarna. Du ska även hålla rent och snyggt vid våra pooler. Vi söker dig som är hjälpsam, ordningsam samt behåller lugnet även under stressiga situationer. Säkerhet är vårt främsta värdeord och därför är det viktigt att du är ansvarstagande, lugn och trygg som person. Vidare har du gärna goda kunskaper i simning, har du dessutom dokumenterad livräddningskunskap och intygad HLR-utbildning för barn och vuxna är det mycket meriterande. Du är 18 år för badvärd vid poolerna och badattraktioner, 16 år för badvärd inom vissa badattraktioner. 

BUTIKSVÄRD

Som butiksvärd arbetar du i Sommarlands butiker och i väskinlämningen. I denna roll skapar du förutsättningar för att gästen välkomnas och uppmärksammas under sitt besök. Genom ditt engagemang och genuina intresse för service och försäljning bidrar du till Sommarlands försäljningsresultat samtidigt som du bidrar till gästens helhetsupplevelse. Till denna roll söker vi dig som gärna bjuder på dig själv och älskar mötet med våra gäster, stora som små. Vidare behåller du lugnet även när arbetstempot är högt.
Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka.

CAMPINGVÄRD

Som en del av en helhetsupplevelse är en ren och fräsch camping av största vikt, därför har du i denna roll en mycket viktig uppgift. Tjänsten innefattar städning och tillsyn av Sommarlands camping, dess stugor och faciliteter. I rollen ingår också att kontrollera våra stugor då våra gäster lämnar stugorna. Som campingvärd möter du också våra gäster i ett antal olika kvällsaktiviteter såsom minigolf och chokladhjul. Till denna roll söker vi dig som gärna tar eget ansvar och egna initiativ. Du är serviceinriktad och älskar mötet med gästen.
Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka.

ENTRÉVÄRD

Som entrévärd är du ofta den första och sista person våra gäster möter när de besöker vår magiska värld. Därför blir din roll som entrévärd mycket viktig för att våra gäster ska få en serviceupplevelse i världsklass. I denna roll bemannar du våra entréer och vår parkering. Du välkomnar våra gäster, informerar om utbud, öppettider, säljer biljetter samt hjälper förbokade grupper. Till denna roll söker vi dig som gärna har kassavana och är noggrann i det arbete du utför. Du behåller ordningssinnet trots att tempot stundtals kan vara högt. Du älskar mötet med gästen och bjuder gärna lite extra på dig själv för att leverera service i världsklass, varje gång.
Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka.

KIOSKVÄRD

Fatfyllda vattenattraktioner och  pirriga berg- och dalbanor i all ära - men vad vore ett besök på Sommarland utan glass i stora lass och snurrig sockervadd? Som kioskvärd arbetar du med försäljning och tillredning av tex popcorn, sockervadd, glass, korv eller pannkaka. Du ansvarar för din egen kassa. För att trivas och passa i denna roll gillar du att kombinera gästmötet med service och goda smakupplevelser. Du jobbar ofta i ett högt tempo tillsammans i lag, där städning är en viktig del för upplevelsen. Som person är du effektiv och stresstålig samt har en god samarbetsförmåga. Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka. 


LAGERARBETARE

I rollen som lagerarbetare är din huvudsakliga arbetsuppgift att serva och stötta medarbetarna som arbetar i Sommarlands enheter. Din utgångspunkt är lagret och fokus ligger på att förse enheterna med varor, vilka innefattar allt från korv och mjukglass till godis och nallar. Ingen dag är den andra lik och du kommer ofta att stöta på nya och utmanande situationer. För att trivas i denna roll älskar du att träffa människor och har ett hjärta som brinner för service, vidare är du flexibel och initiativtagande. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo och har en god samarbetsförmåga. Vidare har du B-körkort och har du dessutom truckkort är det meriterande. 

PARKFOODVÄRD

I denna roll arbetar du vid någon eller några av våra snabbmatsrestauranger. Du arbetar med tillredning av mat såväl som arbete i kassan. Genom att hålla en hög servicenivå, vara professionella samt hålla god kvalité på de produkter vi serverar kan vi skapa goda och minnesvärda stunder för våra hungriga gäster. Vi söker dig med mycket energi och som brinner för god service. För att våra gäster ska få en helhetsupplevelse är det viktigt att du håller rent och snyggt på enheten och har förmåga att alltid kunna möta våra gäster på bästa sätt trots att du stundtals arbetar under hög belastning. 
Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka. 


PARKVÅRDARE 

På Sommarland vill vi skapa en helhetsupplevelse i världsklass för våra gäster. I detta ingår en skinande och ren park, där du som parkvårdare spelar en viktig roll. Inom parkvård finns det tre olika arbetsområden:
Antingen arbetar du med renhållning, skräpplockning, toalettstädning samt städning av personalutrymmen. Utöver detta innefattar rollen arbete i skrinduthyrningen. Du kan också arbeta med sopning av parken och campingen, detta med vår sopmaskin. Eller så arbetar du med all sophantering i parken.
Gemensamt för samtliga parkvårare att du arbetar mycket utomhus och det ingår även lunch- och rastavlösare på vissa attraktioner. Arbetet är fysiskt krävande med många och till de flesta tjänster krävs det/är meriterande med B-körkort. Till dessa tjänster lockas du av att hjälpa våra gäster då du i denna roll har mycket gästkontakt. Vidare tar du gärna egna initiativ. 


SPELVÄRD

I hjärtat av Sommarland finner du våra spel, lotterier och skicklighetsspel. Hit lockas alla typer av gäster för att prova lyckan och utmana varandra. Genom ditt engagemang och intresse för försäljning lockar du dem till just din enhet. För att våra gäster ska få en helhetsupplevelse är det också viktigt att du håller rent och snyggt på enheten. Vi söker dig som vill arbeta med aktiv försäljning och som tar initiativ för att få gästerna engagerade och spelsugna. Som person är du utåtriktad och du lockas av att knyta nya kontakter med människor i alla åldrar och bjuder gärna lite extra på dig själv.
Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka. 

VÄRD FÖR GÄSTSERVICE

Mitt i hjärtat av Sommarland ligger Gästservice och hit vänder sig gäster för att få hjälp och information. När du arbetar som värd i gästservice är din uppgift att ge våra gäster bästa möjliga service. I rollen svarar du på frågor direkt från våra gäster, men även över telefon (har hand om växeln) och via mail. Vi söker dig med hög servicekänsla och som brinner för att hjälpa parkens gäster. Du lockas av att ständigt försöka att överträffa gästens högt ställda förväntningar. Vidare uttrycker du dig väl i både tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du är inte främmande att tala inför grupp. 

Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Är du redo för en fantastisk sommar på Skara Sommarland? Vi är redo för dig!


Vill du komma i kontakt med rekryteringen?

Sitemap