Ett leende räcker långt

När det var dags för mig att söka jobb hade jag en önskan om att jobba inom restaurang. Jag hade hört att det fanns en stark gemenskap bland personalen på Skara Sommarland, så ett restaurangjobb där verkade vara en bra karriärstart som gav goda meriter för framtiden.

Arbetsuppgifterna och alla polare på Restaurang Saloonen har gjort att jag aldrig någonsin ångrat att jag sökte. Jag har ju kommit tillbaka i hela fem säsonger på rad, så ett bättre bevis på vilken arbetsplats det här är finns ju knappast. Tjänsten inom Parks and Resorts och Skara Sommarland var mitt först jobb och det är klart att allt var lite skrämmande i början. Var byter jag om? Hur är gästerna? Är jag bra nog? Men det visade sig att Sommarland som arbetsplats var precis min grej.

Själva arbetet är väldigt varierande. Mina medarbetare är väldigt pedagogiska och det var lätt att komma in i systemet och i rutinerna.

Två ord för att beskriva Skara Sommarland räcker egentligen inte till, men måste jag välja två får det bli: Galet Roligt! Det är detaljerna som gör det. Till exempel när du kommer till jobbet och din jobbarkompis drar ett kul skämt det första han gör. Det är svårt att sura då.

Mitt tips för dig som vill söka dig till Parks and Resorts, är att vägen till service i världsklass går genom att vara uppmärksam. Ett enkelt leende och ett hej under rätt tillfälle räcker långt.

(Efter tiden på Sommarland har Ahmed nu valt att bredda sig inom koncernen och har i år sökt till Gröna Lund, som välkomnar Ahmed till artistteamet anno 2012.)

Ahmed Nor, 21 år
Restaurangbiträde

Sitemap