"Barnen lyser upp som aldrig förr"

Hur ser en dag i Bamses värld ut?
Klockan tio är jag i Bamses värld och börjar med att göra rent på och kring teaterscenen. Sedan är det snabbt på med Bamsedräkten (jag spelar Bamse) och köra en föreställning. Efter varje föreställning kan man träffa Bamse och några andra av karaktärerna i en "meet and greet", något som barnen verkligen älskar. För att undvika att vara i dräkt för länge är det inte samma person som kör teatern och "meet and greet". Efter två föreställningar och lunch står jag vid en åkattraktion resten av dagen. Ungefär så ser min arbetsdag ut!

Vad är det viktigaste med ditt jobb?
Vi satsar stenhårt på att leverera fantastiska gästmöten. I teaterdräkten levererar vi vårt bästa i alla humör. Vi försöker verkligen vara närvarande så att det syns även utanpå. Ett leende under dräkten kan synas mer än man tror. Under "meet and greet", är det viktigt att ge alla barn en bra upplevelse. Jag kan verkligen säga att barnen lyser upp som aldrig förr efter en stor bamsekram. Ibland vågar de inte krama Bamse, men då är det ändå viktigt att försöka ge dem uppmärksamhet på andra sätt. Kanske sträcka ut handen så att de vågar klappa lite, ge en high five eller liknande. Då kommer ibland modet att ge en kram, och lyckan hos ett blygt barn som vågat ge Bamse en kram är magisk!

Så det vi på Bamses värld gör är att satsa allt på att alla gäster ska ha stora leenden på läpparna. Teatern ska inte göra någon besviken. På "meet and greet" får barnen träffa sina stora idoler i mer än bara två sekunder. Vi satsar på att ge alla en dag de aldrig ska glömma.

 

"Ett leende under dräkten kan synas mer än man tror."

Sofia Saiady
Bamses Värld, Kolmården

Sitemap