Låt oss berätta om

 Parks and Resorts - en ung koncern med en anrik historia. Några av våra parker har 100 år på nacken medan andra är tonåringar i jämförelse. Men det alla har gemensamt är att de utgör några av Nordens största upplevelse- och nöjesparker!

Vi bildades i början av 2000-talet med utgångspunkt från Kolmården och Vildmarkshotellet. Snart hamnade även Skara Sommarland och Gröna Lund under vårt parasoll. 2006 fick vi nya ägare som ökade investeringstakten ordentligt. Aquaria Vattenmuseum förvärvades 2007 och det senaste tillskottet, Furuvik, hamnade i våra händer 2010. Idag kan vi se att vårt slit gett goda resultat, framförallt genom de årliga satsningar som görs för att roligt ska bli ännu roligare!

Glädjande siffror

Närmare 3 miljoner människor besöker våra anläggningar varje år och tillsammans omsätter de årligen ca en miljard kronor. Det gör Parks and Resorts till Nordens största upplevelse- och nöjesparkskoncern. Lönsamheten är god och all vinst återinvesteras  i parkernas verksamhet, ja, sedan 2006 har vi investerat ca 1,4 miljard kronor i våra upplevelseparker.

Sitemap